Autor Wątek: problemy z aparatem wewnątrzkanałowym Widex CIC+  (Przeczytany 506 razy)

Offline matti2010

• Newbie
  • *
problemy z aparatem wewnątrzkanałowym Widex CIC+
« dnia: 2010-07-12, 11:16:34 »
Witam forumowiczów

Otóż od 6 lat posiadam aparaty wewnątrz kanałowe widex cic+ Przez pierwsze 2 - 3 lata działały bez awaryjnie. Teraz zaś średnio co 3-6 m-cy oddaję aparat do naprawy - a to mikrofon zepsuty, głośnik itp. W serwisie mówią, że to wina zatkanego aparatu. Czyli moja - naprawa kosztuje i to nie mało, a jak dam 2-3 razy do roku do naprawy i to oba to wychodzi pokaźna sumka. Co prawda jest to dla mnie trochę dziwne, gdyż nie mając najmniejszego doświadczenia przez pierwsze lata używania one się nie psuły. Czy ktoś z Was miał podobne problemy z tego typu aparatami? I czy faktycznie wina leży tylko i wyłącznie po mojej stronie. Pytałem mailem od czasu do czasu firmę która naprawia ten sprzęt, ale ani jednej odpowiedzi z ich strony.
Dlatego też zastanawiam się nad możliwością zakupu nowego sprzętu - też wewnątrz kanałowego - tylko jakiej firmy. Nie ukrywam, że cena i serwis jest dla mnie istotny, bo nic nie jest bezawaryjne, ale tutaj jest dla mnie drogo bo wychodzi, że rocznie za naprawy daję ok. 1.500 zł. Doradźcie z własnego doświadczenia które byłyby najlepsze. Jestem osobą młodą 30 lat, pracuję i aparaty są dla mnie czymś niezwykle ważnym.
Ślicznie dziękuję za wszystkie sugestie i uwagi.