Autor Wątek: wypowiedzcie sie  (Przeczytany 2386 razy)

Offline www.audiocare.pl

• Newbie
  • *
wypowiedzcie sie
« dnia: 2009-10-01, 21:19:04 »
co jest dla Was najwazniejsze gdy idziecie do punktu protetycznego?
na co zwracacie uwage?
co was denerwuje?

pozdrawiam

Offline Bati55

• Newbie
  • *
Odp: wypowiedzcie sie
« Odpowiedź #1 dnia: 2010-05-07, 11:39:41 »
Myślę że dla mnie najważniejsze są dwie rzeczy. Duży wybór aparatów i umiejętności protetyków tam pracujących.

Offline tarratura

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2010-05-27, 15:52:46 »
Myślę że dla mnie najważniejsze są dwie rzeczy. Duży wybór aparatów i umiejętności protetyków tam pracujących.

Popieram w pelni Twoje zdanie.Najważniejsze jest odpowiednie dopasowanie aparatu do wady słuchu pacjenta, a to zalezy od profesjonalnego podejścia protetyka. Chwalę sobie firmy, w których pacjent jest najwazniejszy, gdzie dopiera się aparat idnywidulanie i nie wciska byle czego.

Offline Robertte

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2010-05-28, 15:31:45 »
Dobry protetyk to połowa sukcesu! Ja swojej pani Joasi nie zamieniłbym za nic na świecie!

Offline karolzalewski

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2010-05-31, 12:32:48 »
Mnie denerwuje przede wszystkim natręctwo obsługi i ich "wszechwiedza". Nie lubię jak ktoś za wszelką cenę usiłuje mi coś wcisnąć, mimo że ja tego nie chcę. Czasem odnoszę wrażenie, że oni mają jakiś interes sprzedażowy, bo bardzo starają przekonać do danego modelu. Przecież to ja będę chodził w tym aparacie i to dla mnie ma myć on wygodny. Ale na całe szczęście taka sytuacja zdarzyła mi się tylko raz.
Od punktu protetycznego wymagam przede wszystkim tego aby traktowano mnie indywidualnie i szacunkiem, jak równego sobie partnera. Aby doradzali (bo taka przecież ich rola), ale nie narzucali.

Offline Bati55

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2010-06-09, 13:18:58 »
Chciałam dopisać jeszcze jedną rzecz do swojej wypowiedzi sprzed miesiąca. Otóż myśle, że bardzo istotny jest nie tylko sam zakup ale także serwis gwarancyjny - ostatnio przeszłam to na własnej skórze.

Offline tarratura

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2010-06-13, 22:38:02 »
Drogi Karolu,
Masz racje.Najgorsze co moze byc to narzucanie sie klientowi.Tez nie lubie sytuacji w których sprzedawca namawia do zakupu modelu, który nie dokonac amoze byc własiciwy dla pacjenta.Tez miałem tak sytuacje, kiedy to poszukiwalem aparatu dla mojej mamy.Natretny sprzedawca usiował wcisnąć nam jakis konkretny model, choc cale nie był najlepszy.Od razu zrezygnowalismy z tego punktu.
Równiez uwazam, że protetyk powinien doradzac, pkazywac rózne alternatywy doboru odpowieniego sprzetu,ale pod żadnym pozorem nie narzucac sie klientowi.Tego typu zachowan nie toleruję.

Offline Robertte

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2010-06-16, 10:38:07 »
Uważajcie na lekarzy, którzy usilnie kieruja was do jakiegoś konkretnego punktu.

http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Firmy-protetyczne-gratyfikuja-laryngologow,7492,2.html - ciekawy artykuł...

Offline qba1975

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2010-09-24, 11:11:03 »
Cenię sobie profesjonalizm. Bardzo nie lubię , kiedy niefachowa obsługa udawania mi ze to ja niczego nie rozumiem, a oni wiedza lepiej jaki aparat będzie najlepszy (jaki tzn. najdrozszy). Zdazyło mi się raz być w takim salonie., gdzie próbowano sprzedac mi najdrozszy sprzet, choc nie byłem nim zupełnie zainteresowany i ponadto prawdopodobnie nie byłby dla mnie tak funkcjonalny jak inne
Wiec jak dla mnie pierwsza sprawa to profesjonalna i miła obsługa, a druga to duży wybór rożnych modeli.

Offline INEZ

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2010-10-18, 12:40:30 »
Jak dla mnie wazne jest:
- fachowa, miła obsługa, pomocna w doborze aparatu (nie wciskająca nam bubli)
- duży wybór aparatów
- preferencyjne warunki dla klienta

Offline karolzalewski

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2010-10-26, 15:49:47 »
Plusem dla salonu jest równiez możliwośc testowania sprzetu , bo chyba najlepiej sprawdzic czy dany aparat nam pasuje czy tez nie, kiedy sie go przetestuje na sobie.
Ewentulanie możliwośc wymiany zakupionego sprzetu, w sytuacji gdy okaze sie ze aparat nam nie służy.