Autor Wątek: Internet a ulga za korzystanie  (Przeczytany 1918 razy)

Offline ryszard.ch

• Newbie
  • *
Internet a ulga za korzystanie
« dnia: 2008-05-06, 22:16:44 »
Mam poważną wadę słuchu i za korzystanie z internetu płacę rocznie ponad 900 zł.W związku z dużym niedosłuchem jest to dla mnie główna forma komunikowania się.Uważam że takie osoby powinny mieć dużą ulgę w odpłatności,wprawdzie mogę odliczyć oddochodu 760 zł.ale jest to niewielka suma.

Offline michas

• Newbie
  • *
Odp: Internet a ulga za korzystanie
« Odpowiedź #1 dnia: 2008-06-12, 02:02:14 »
Ryszardzie, masz rację że internet jest dla osób niesłyszących zbawieniem, i zastępuje bardzo brak słuchu w komunikacji ze społeczeństwem. Też uważam że rodziny całkowicie niesłyszące powinny być zwolnione z opłatności z internetu, a tam gdzie w rodzinie słyszącej jest przynajminiej 1 osoba nieslysząca mogłaby być ulga, powiedzmy 50%-wa. Myślę że w przyszłości może tak będzie?? zobaczymy. Dwa lata temu prasa pisała że w Polsce sa próby przesyłania transmisji internetu przez linie energetyczne które są połączone siecią pajęczyn chyba na całych kontynentach, i że to oznacza że internet potanieje. Podobno już w rejonie Krakowa jest stosowany system PLC czyli Powerline Communication) czyli internet z gniazdka elektrycznego 230V.