Autor Wątek: rozczarowanie :(  (Przeczytany 3298 razy)

Offline kotka

• Newbie
  • *
rozczarowanie :(
« dnia: 2007-11-17, 12:24:47 »
Cześć, żałuję że to forum nie jest takie jak forum na deaf :( myślałam że znajdę tu ludzi którzy są do mnie podobni, poznam wasze problemy i nie poczuję się sama. A tu...rozczarowanie. Jestem słabosłysząca od 5 roku życia noszę aparaty, posługuję się mową foniczną i PJM bez problemu, rozumiem słyszaków i głuchych. Mój jedyny problem to kontakty społeczne, bo wciąż nie wiem kim jestem. nie wiem gdzie mój świat, bo ani nie należe do świata głuchych ani słyszących. Chodziłam do szkoły masowej i tego bede chyba żałować do końca życia. Poza tym jestem CODA (dziecko niesłyszących rodziców). Forum deaf mi nie podchodzi, skupia inteligentnych niesłyszących o wysokim mniemaniu o sobie, tematy sie tam wyczerpały a tu... jest tyle możliwości!!!!!! Zróbcie coś. Pozdrawiam!!!

PS. czy można mieć tu awatara albo obrazek? próbowałam wkleic w profilu ale sie nie dało

Offline Julcia

• Newbie
  • *
Odp: rozczarowanie :(
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-11-23, 12:22:34 »
hehe ale dałaś krytykę o deaf "skupia inteligentnych niesłyszących o wysokim mniemaniu o sobie"
dzięki bo się świetnie tym ubawiłam :) a co forum słabosłyszących to może napiszesz trochę postów - dwa to trochę mało :)
pozdrawiam serdecznie
Julcia
W miarę mozliwości żyj w przyjaźni ze wszystkimi , lecz nie wyrzekaj się siebie

Offline kotka

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-11-23, 13:53:07 »
fajnie ze cie tym rozbawiłam, a co z tym obrazkiem? co do postów to sie zastanowie, pozostane na razie obserwatorem.

Offline butterka

• Administrator
  • Jr. Member
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-11-27, 11:18:30 »
Czesc, czy możecie mi powiedzieć co to znaczy PJM? Na czym polega? Czy warto pojsc do PJM i dlaczego? Jak wygląda? Pozdrawiam
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"

Offline kotka

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-11-27, 20:36:45 »
PJM Polski Język Migowy. Naturalny język migowy osób niesłyszących o specyficznej strukturze gramatycznej. Warto jeżeli chcesz mieć dobry kontakt z głuchymi. Dużo na ten temat jest na forum deaf: www.deaf.pl

Offline kotka

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-11-27, 20:38:18 »
aha załóż nowy wątek :)

Offline grino

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-12-08, 13:23:56 »
fajnie ze cie tym rozbawiłam, a co z tym obrazkiem? co do postów to sie zastanowie, pozostane na razie obserwatorem.

tutaj zeby wstawic wlasny awatar trzeba spelnic jeden warunek prosty ;) awatar musi miec max zapewnie 80 x 80  Pikseli, co do rozmiaru w KB nie potrafie podac ale zawsze mozna sprobowac zaladowac wieksze "wagowo" do 20 KB jak moje przed chwila zmienione :D