Autor Wątek: Szkocja  (Przeczytany 2345 razy)

Offline butterka

• Administrator
  • Jr. Member
Szkocja
« dnia: 2007-09-12, 13:40:55 »
Na początku września ja z mężem poleciliśmy do Glasgow (w Szkocji) do mojej siostry ciotecznej na tydzień. Było naprawdę fajnie. Widzieliśmy różne ciekawe rzeczy, tam jest inna kultura. Najbardziej zdziwiłam się, że tam ludzie bardzo różnią się od siebie-kolor skóry, stroje itp... Zwiedzaliśmy 3 miasta Glasgow, Edynburg (stolica Szkocji), Ayr (nad morzem).
W Glasgow – widzieliśmy najstarszy cmentarz na wzgórzu w Szkocji (groby i pomniki są  bardzo przepiękne), bardzo stara Katedra, bardzo stary szpital, te wszystkie są blisko siebie i dzieją się różne dziwne rzeczy - duchy chodzą i dokuczają ludziom. Siostra mówiła, dlatego, że około 200-300 lat temu ludzie umierają w szpitalu, zwłoki do Katedry na pogrzeb, potem cmentarz. To okropne. Ale to prawda. Cieszę się, że nie spotkałam się z duchem. Bo boję się.
A Edynburg – najpiękniejsze miasto, bardzo dużo starych budynków, piękne zamki. Jest bardzo dużo do oglądania. Wygląda jak Kraków.
Ayr – byliśmy nad morzem, to takie małe miasteczko, ale pięknie.
Tam jest inny klimat – wilgotne powietrze .My trafiliśmy na ładną pogodę.
Polecam SZKOCJA! :-) Pozdr All
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"